dinsdag 1 september 2009

Je bent een slecht mens, meneer Gum! - Andy Stanton


Meneer Gum is de vervelendste man op aarde of in ieder geval van het dorpje Braaxsel-Binnen. Hij heeft een hekel aan kinderen en dieren. Zijn huis is een puinhoop, maar zijn tuintje is keurig onderhouden, totdat de hond Sjaak het ruïneert. Meneer Gum zint op wraak en wil de hond vergiftigen. Polly, meneer O'Livier en mevrouw de Allerliefste proberen de hond te redden.

Auteur : http://www.villakakelbont.be

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Vind je dit een leuk boek? Waarom of waarom niet? Komt het door het verhaal, of komt het eerder door de knotsgekke situaties?
 • Dit is zeker een grappig boek , maar wat vind je van al die gekke gebeurtenissen? Vind je ze super geslaagd of een beetje overdreven?
 • Is meneer Gum echt een slecht mens?
 • Soms spreekt de schrijver jou direct aan zoals bv. "En hier houdt het hoofdstuk op, zodat jullie je rustig nog een tijdje kunnen afvragen of die oude man meneer Gum was…" Stoorde dat bij het lezen van het verhaal? Is het nuttig of overbodig?
 • Wat vind je van de tekeningen in dit boek? Passen ze bij dit soort verhalen?
 • Er worden verschillende lettertypes gebruikt in dit boek. Ken je nog boeken waarin dat voorkomt?
 • Zou je dit boek aanraden aan je vrienden? Waarom of waarom niet?

13 opmerkingen:

 1. Sien De Schutter6 augustus 2010 om 21:07

  Dit boek kon ik heel vlot lezen. Leuk is ook dat er veel mooie tekeningen in staan. Het boek is grappig,triestig en ook spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stan Smets (Sportbasisschool Heusden)28 september 2010 om 13:20

  Het is een super leuk boek omdat het een grappig boek is, spannend en er gebeurt veel in.
  Meneer Gum is echt een slecht mens, want hij wil een hond vergiftigen. Soms was het niet leuk en soms wel dat de schrijver je direct aansprak. De tekeningen zijn heel goed. In de Geronimo Stiltonboeken gebruiken ze ook verschillende lettertypes. Dit boek beveel ik aan omdat het spannend is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Roxane Cailliau (Sportbasisschool Heusden)12 oktober 2010 om 12:30

  Het boek was super vooral de fee met de koekeNpan en de drie mensen die altijd ruzie maakten waren tof! mijn lievElingspersoon was polly! Ik vond het hele rare tekeningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Simon De Pue (Destelbergen)18 oktober 2010 om 19:01

  Ik vond het boek heel spannend en super geslaagd! Het las heel vlot door de grote en kleine letters en de vele mooie tekeningen. Meneer Gum is een slecht mens, maar ook heel grappig en slordig. Het is een reuze boek, je moet het zeker lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vond het boek niet zo leuk omdat het altijd hetzelfde was met die fee met de koekenpan en dat die drie dorpelingen altijd ruzie maakten.
  Op het einde was het wel grappig met het bonusverhaal. De tekeningen passen heel goed bij het verhaal en de slordige mijnheer Gum. Hij is een slecht mens omdat hij een hond wil vergiftigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. sam d'haene (sportbasisschool heusden)16 november 2010 om 13:06

  Het is een heel leuk boek. het boek is zeker
  super geslaagd. Meneer gum is echt een slecht mens. De tekenigen passen bij dit soort verhaal. Ik ken geen verhalen meer met die lettertypes. Ik zou dit boek aanraden aan mijn vrienden en mijn vriendinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Seminara Fania (Sportbasisschool Heusden)16 november 2010 om 13:12

  Ik vond het een leuk boek?aar ik vond het wel jammer dat er geen gekleurde tekeningen waren.Toch zijn de tekeningen zeer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het een lachopwekkend boek.Ik heb een even grote postzegelverzameling als O'livier Vrijdag.Ik haat lezen in een boek dat mij steeds op mijn verkeerde linker been zet.GRAPJE!!!!!!!!!!!IK heb er ontzettend van genoten.DE WAARHEID IS VAN CITROENSCHUIM!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. feline(De Parel Heusden)31 december 2010 om 09:41

  ik heb het boek niet helemaal gelezen omdat ik hou van dieren en meneer gum wou de hond vergiftigen.dus heb ik het niet uitgelezen!het was wel grappig met de fee en de koekenpan en dat die twee dorp bewoners telkens elkaar uitscholden voor"Vetzak!"en dat vond ik wel grappig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lien (sportbasisschool heusden)2 januari 2011 om 20:57

  dit boek vond ik leuk omdat meneer Gum altijd een koeken pan tegen zijn hoofd kreeg omdat hij zijn tuin altijd moest opkuisen.En in zijn tuin kwam er altijd een hond kwam spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. kjv groep 3 lochristi Emma, Alphonse, Lennert, Emma12 januari 2011 om 16:40

  we vonden het een leuk en grappig boek.
  we vonden het grappig dat meneer gum en billie
  willie dronken tot ze zat werden. de zin de waarheid is van citroenschuim vonden we ook leuk.dat van dat meneer gum zich nooit waste vonden we ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Loran Maes (Kerkham Destelbergen)26 februari 2011 om 18:03

  Het was een leuk boek. In zijn huis was het vies maar in zijn tuin was het super mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eline Vlaeminck (Sportbasisschool Heusden)25 april 2011 om 11:19

  Ik vond het leuk met die elf. Ik vond Vrijdag O'Livier soms grappig. Ik vond het een leuk en spannend verhaal. De prenten vond ik een beetje raar. Bij sommige tekeningen was er precies zomaar gekrabbeld. Op het einde vond ik het wel leuk dat meneer Gum weg was.

  BeantwoordenVerwijderen