dinsdag 1 september 2009

De ogen van Kronos - Marie Rutkoski


Petra’s vader is de meester-instrumentenmaker Kronos. Hij heeft een bijzondere gave: hij kan met zijn ogen uit metaal allerlei prachtige dingen maken. Daarom moet hij voor de prins van Bohemen een astronomische klok bouwen. Als de klok bijna af is, doet de prins iets verschrikkelijks: hij steelt de ogen van Kronos. Voor niemand anders mag Kronos nog zo’n prachtige klok bouwen. Petra is woedend en besluit de ogen terug te stelen. Maar dat is sneller gezegd dan gedaan en het gevaar loert om elke hoek.

Auteur : http://www.lemniscaatkrant.nl/

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Is dit boek een aanrader? Waarom of waarom niet?
 • Is de cover uitnodigend of niet?
 • Er komt in dit boek wel heel veel magie voor: Neel kan met zijn vingers sloten openen, de prins kan zijn eigen ogen uitnemen, een vriendje van Petra kan de bliksem opsluiten in een glazen bol, ….. gaat dit niet héél ver? Blijft het boek nog geloofwaardig?
 • Het boek speelt zich af in de 16de eeuw. Is het mogelijk om je in te leven in personages die leven in een tijd waarin edelen het volk onderdrukken, bijgeloof en wetenschap met elkaar in botsing komen?
 • Wist je iets over de geschiedenis van de Roma voor je aan dit boek begon? Waarom denk je dat zigeuners – ook nu vaak nog – zo'n slechte naam hebben?
 • Goed nieuws voor wie het boek leuk vond : dit is het eerste deel van een reeks. Hou de bibliotheekcatalogus in de gaten om te zien of er een vervolg is.

4 opmerkingen:

 1. Ine (Destelbergen)16 augustus 2010 om 13:55

  Het is een ontroerend verhaal vol met spanning én een moeilijke zoektocht naar de ogen van haar papa. Petra wil haar vader helpen en vertrekt naar Praag. Daar leert ze Neel kennen. Neels oudere zus, Sadie, werkt in het kasteel en helpt Petra aan een baan in het kasteel. Hoe het afloopt vertel ik lekker niet want dan is de spanning er al af. Het is een echte aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. cedric (destelbergen)31 augustus 2010 om 18:32

  Een heel ontroerend verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe er mijn boekbespreking mee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zal het echt aanraden(en dat heb ik al gedaan) omdat ik echt heel erg van fantasie en spanning hou.

  BeantwoordenVerwijderen