Eind 1917. Het is oorlog in België, maar Victor Vervoort merkt daar niet veel van. Hij is de zoon van de notaris en kasplantje vanwege zijn epilepsie. Wanneer zijn hond Django verdwijnt, neemt Victor voor het eerst in zijn leven zijn lot in eigen handen. Hij gaat op zoek naar de hond en komt terecht in een wereld waarvan hij het bestaan niet vermoedde – vol verzet, volkszangers en straatmadelieven.
Auteur : http://users.telenet.be/marita.de.sterck/
Denk ook eens na over de volgende vragen :
- Het basisthema in dit boek is de vriendschap tussen Victor en zijn hond. Kan je de zoektocht van Victor naar Django begrijpen? Heb je ook een (huis)dier waaraan je verknocht bent en indien niet, kan je begrijpen dat mensen hun huisdier als hun beste vriend beschouwen?
- Heb je al boeken over de eerste wereldoorlog gelezen? Schetst dit boek een goed beeld van het dagelijks leven in de oorlog? Heeft dit boek je aangezet om er meer over te lezen? Waarom of waarom niet?
- Victor is eigenlijk (behalve zijn epilepsie) een gewone jongen die zijn plek en identiteit zoekt in de wereld. Was het personage herkenbaar?
- Hij wordt geconfronteerd met de rauwe realiteit van de oorlog en wordt in zes dagen volwassen. Is dit geloofwaardig, denk je? Kan iemand, onder invloed van moeilijke omstandigheden of grote tegenslagen, sneller volwassen worden?
- Zou je dit boek aan je vrienden of klasgenoten aanraden?
- Ben je in de streek van Mechelen en Boom dan kan je de route van Victor met de fiets afleggen, het huis van Victor zoeken en de armenmarkt bezoeken. Meer over de specifieke locaties lees je op de website van Marita de Sterck : users.telenet.be/marita.de.sterck/marita_de_sterck_Victors_tocht.htm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten