dinsdag 1 september 2009

Appartemensen - Dimitri Leue


Bonnie woont in de Bloemenwijk waar vijftien flatgebouwen staan die er allemaal hetzelfde uitzien. Elk appartement wordt bewoond door 'aparte' mensen: ze zijn allemaal anders en allemaal bijzonder, maar ze kennen elkaar niet. Bonnie slaagt erin alle bewoners bij elkaar te brengen. In dit boek kan je lezen, bekijken en beluisteren hoe de appartemensen leven.

Auteur : http://nl.wikipedia.org

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Wat dacht je toen je dit boek voor het eerst zag? Heb je al zo'n soort boek gelezen of gezien?
 • In het boek staan bijna evenveel tekeningen als tekst. De tekeningen zien eruit alsof ze door kinderen gemaakt zijn. Wat vind je ervan?
 • Kan je, door de tekeningen aandachtig te bekijken, iets vertellen over de bewoners van de flats?
 • Hier en daar vind je kleurige kaders met stukken tekst die uitleg geven over iets wat in het verhaal voorkomt. Is dat nuttig en interessant of vind je het verwarrend en helemaal niet nodig?
 • Komen er veel moeilijke woorden voor in de tekst?
 • Wat vind je van de cd die bij het boek hoort? Maakt die het verhaal duidelijker? Kan je het boek lezen zonder de cd of de cd beluisteren zonder het boek te lezen?

18 opmerkingen:

 1. Sien De Schutter31 juli 2010 om 18:58

  Dit vond ik een heel leuk boek. Ik luisterde naar de cd en las dan het boek maar denk dat je het beter omgekeerd kan doen. Er komen plezante en grappige momenten in voor. Leest vlot en de voetnoten leren je van alles bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Florine Anciaux (sportbasisschool Heusden)21 september 2010 om 13:17

  Ik vond het boek super leuk en grappig.Het zijn mooie prenten. Het zijn grote letters. De stukjes uitleg vond ik saai en ik heb ze niet allemaal gelezen. Er zittan veel moeilijke woorden in het verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een super cool boek. Soms was het heel grappig. Het leek of de mooie tekeningen door kinderen getekend waren. Soms was de uitleg leuk maar soms ook saai. Ik heb even naar de CD geluisterd maar dan heb ik het boek zelf gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Axelle Lucas (Sportbasisschool Heusden)12 oktober 2010 om 12:21

  Ik dacht dat het een heel leuk boek zou zijn.In het begin vond ik het verhaal niet zo mooi,maar daarna was het heel leuk. De kaders met de uitleg heb ik niet allemaal gelezen, maar waren wel interessant. Er komen niet veel moeilijke woorden voor in de tekst. Ik heb niet naar de cd geluisterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Febe Leveugle (Sportbasisschool Heusden)12 oktober 2010 om 12:57

  Dit verhaal was heel leuk, maar de tekeningen vond ik het leukst. Ik heb niet naar de cd geluisterd. Er staan niet zo veel moeilijke woorden in. De stukjes in de kadertjes heb ik niet gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sam D'Haene (Sportbasisschool Heusden)12 oktober 2010 om 13:04

  Ik dacht dat het boek niet zo leuk zou zijn. Ik heb nog nooit zo een boek gezien. De tekeningen zijn mooi en ik vind ze ook een beetje grappig. Door de tekeningen te bekijken weet je niet echt iets over de bewoners. De uitleg is nuttig en interessant. Er komen niet zo veel moeilijke woorden in voor. Ik heb niet naar de cd geluisterd. Het is een mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was een leuk boek,maar de cd was nog leuker. Ik vond de tekeningen heel erg mooi. Er zaten bijna geen moelijke woorden in. Dus moest van mij de uitleg er niet bij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nausikaä de nil16 oktober 2010 om 18:13

  Het was een speciaal boek. Het boek was veel leuker dan ik verwachtte! Het is leuk dat Bonnie de mensen samenbracht. Ik vind het het leukste boek dat ik al gelezen heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik vond het een leuk boek. Ik luisterde heel graag naar de CD Rom.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jelle Claus (sportbasisschool Heusden)9 november 2010 om 12:43

  Het zijn grappige prenten.Er is een meneer in de flat die twee autos kan opheffen.
  De tekeningen zeggen niets over de bewoners van de flat.De gekleurde kadertjes waren interessant.De cd past bij het verhaal en ik heb er naar geluisterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thomas Flamand (sportbasisschool Heusden)9 november 2010 om 12:44

  Het zijn grappige prenten en dat vind ik leuk.
  De tekeningen hebben, denk ik, niets te maken met de bewoners van de flat. De kleurige kadertjes heb ik niet gelezen. Ik vond ze te moeilijk. Naar de cd heb ik niet geluisterd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Eline Vlaeminck (Sportbassisschool Heusden)15 november 2010 om 18:49

  Ik dacht meteen dat het een leuk en grappig boek zou zijn omdat de mensen er een beetje grappig uit zagen. Ik vind de tekeningen heel mooi. Je kan er veel op zien. De uitleg bij de sterretjes vond ik soms leuk en soms saai. Ik vond het leuker om te lezen dan om naar te luisteren op de cd. Het verhaal vond ik tof. Ik vond het stukje over Fatima heel grappig omdat ze met alles lachte. Dus ik vond het leuker om dat stukje op de cd te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. roxane cailliau (sportbasisschool heusden)16 november 2010 om 12:57

  Ik heb nog nooit zo'n soort boeken gelezen en er waren heel grappige tekeningen bij !!!!
  Je ziet zo op de voorkant wat hun hobby 's zijn!
  Die kaders zijn soms moeilijk soms ook niet! Ik heb ze wel allemaal gelezen.
  Het is ook heel duidelijk geschreven, maar op cd is het grappiger !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fleur Van Bockstael (Sportbasisschool Heusden)16 november 2010 om 13:08

  Zo een boek heb ik nog niet gelezen. De prenten waren heel erg mooi. De prenten vertellen je veel over de bewoners. De kadertjes heb ik niet allemaal gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. feline(De Parel Heusden)20 november 2010 om 11:09

  Ik vond het een cool boek.Ik vond het grappige tekeningen en Bonnie vond ik ook wel grappig

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Janina de Raedt (sportbassischool heusden)25 januari 2011 om 12:52

  Het leek mij een heel tof boek en ik had nog nooit eerder zo een boek gezien of gelezen. De kaders heb ik allemaal gelezen en zijn interessant. Ik vond de tekeningen heel leuk en mooi. Door de tekeningen sprak de tekst mij ook aan. Er komen geen moeilijke woorden in de tekst. Ik heb het boek gelezen en naar de cd geluisterd. Als ik kon zou ik het boek als beste boek van de hele wereld zetten. Ik zou het graag willen hebben. Het was het beste boek van dat ik ooit gelezen heb.

  janina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Robbe Nimmegeers (Sportbasisschool Heusden)1 februari 2011 om 13:01

  Toen ik het boek zag, dacht ik dat ik het boek niet zou snappen. Toch begreep ik het verhaal. De prenten vond ik leuk en spannend. Ik raad het iedereen aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lien D'Hondt (Sportbasisschool Heusden)27 februari 2011 om 19:13

  Dit boek heb ik wel tien keer gelezen zo goed vond ik dit boek.Ik wou wel een boekbespreking van dat boek maken maar ik had al een ander boek.

  BeantwoordenVerwijderen