donderdag 17 november 2011

Erebos - Ursula Poznanski

Op Nicks school doen mysterieuze dvd’s de ronde. Wanneer Nick er eindelijk eentje te pakken krijgt, blijkt het om een computerspel te gaan. Maar Erebos is niet zomaar een game. Achter de 'characters' lijken echte personen schuil te gaan, die de spelers opdrachten in de buitenwereld geven. Erebos is een realistisch en verslavend spel, en doet de grenzen tussen fantasie en werkelijkheid vervagen. Het krijgt zijn spelers volledig in zijn macht…

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Ben jij een verwoed gamer? Heeft dit boek je laten nadenken over games en hun mogelijke gevolgen of is alles toch lichtjes overdreven?
 • Als je niet van games houdt, kan dit boek je dan ook boeien?
 • Is dit een boek waarmee je gamers die zelden of nooit lezen zou kunnen motiveren om te lezen?
 • Kan je als lezer meeleven met Nick? Het duurt wel heel lang voor hij de gevaren van Erebos doorheeft. Is dat realistisch?
 • Het eerste deel is iets minder spannend dan het tweede deel. Bovendien worden de gebeurtenissen in het spel in de tegenwoordige tijd geschreven, het 'echte leven' in de verleden tijd. Was dat storend en vond je het moeilijk om door te bijten? Of heeft het verhaal zo'n vaart dat je je daar niet aan stoorde?
 • Het tweede deel van het verhaal neemt eerder de vorm van een detective aan. Werd het raadsel, naar jouw mening, niet te snel en te eenvoudig opgelost?

3 opmerkingen:

 1. ian van oostende(destelbergen)9 september 2012 om 11:42

  ik vond het boek mooi en spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eva (destelbergen)21 oktober 2012 om 12:02

  Ook al game ik nooit het was een super tof boek!!
  Het was spannend en avontuurlijk!
  daar hou ik van!
  Ik vond het ook goed gevonden.
  In het begin was het minder leuk maar het begon daarna leuker te worden.
  Het is een meeslepend boek dat je niet meer loslaat vanaf dat je erin bent beginnen lezen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Julie-Destelbergen16 maart 2013 om 12:14

  Ik ben gestopt met lezen na 60 pagina's omdat ik echt niet van gamen hou en ik het verhaal niet snapte. Ik zou wel willen weten hoe het afloopt, kan iemand dat vertellen?

  BeantwoordenVerwijderen