donderdag 18 juli 2013

Zijdeman - Kathleen Vereecken

Parijs, 18de eeuw. De vader van Camille en Louis is zijdekoopman en net vertrokken naar China. Maar zijn reis duurt wel heel lang. Camille en Louis wachten. Ze doen dat elk op hun manier. Terwijl Louis de rust in zijn eigen hoofd zoekt en zelf in de weer gaat met zijderupsen, trekt Camille de straat op. En daar rommelt het, want de mensen hebben stilaan genoeg van hun koning en zijn minnares.


Denk ook eens na over de volgende vragen :
  • In dit dunne boekje worden heel veel verschillende thema's behandeld. Wordt het boek daardoor niet té verwarrend of vloeit alles netjes in elkaar?
  • Broer en zus gaan (in afwisselende hoofdstukken in de ik-persoon) op een heel verschillende manier om met de afwezigheid van hun vader. Zijn beide personages even goed beschreven? Welk personage spreekt je het meeste aan en waarom?
  • Volgens sommige recensenten leest het verhaal af en toe als een 'lesboek'. Ga je daarmee akkoord? Waarom of waarom niet?

1 opmerking:

  1. Ian Van Oostende19 maart 2015 om 20:04

    Ik vind het een mooi boek, de beide personages zijn goed geschreven maar de jongen zijn verhaal is veel korter en onduidelijker

    BeantwoordenVerwijderen