donderdag 18 juli 2013

Naked - Kevin Brooks

Londen, 1976. Lili is zestien en dolverliefd op Curtis. Wanneer hij haar vraagt om in zijn punkband te spelen, zegt ze geen nee. Ook niet als daar drank, drugs en wilde feestjes bij komen kijken. Maar dan komt William bij de band en verandert alles. William komt uit Noord-Ierland en daar woedt een oorlog. Komt die oorlog ook naar Londen?


Denk ook eens na over de volgende vragen :
  • Naked heeft 2 belangrijke thema's: de opkomst van de punk enerzijds en de problemen in Ierland met de IRA anderzijds. Lukt het Brooks om beide onderwerpen vloeiend te laten samenkomen in één spannend verhaal?
  • Dit boek gaat over de jaren '70. Slaagt de schrijver erin om met zijn verhaal hedendaagse, jonge lezers aan te spreken of is het meer bedoeld om volwassenen aan te spreken die deze periode hebben meegemaakt? Waarom?
  • De meningen over dit boek lopen nogal uiteen. Volgens de één is dit een spannend boek waarin relaties centraal staan en volgens de ander heeft de schrijver een roman over muziek en politiek proberen combineren met een thriller over terrorisme en is hij daar niet echt in geslaagd. Wat is jouw mening?

1 opmerking:

  1. Ik vind dat het boek een heel moeilijk gespreksonderwerp aankaart. Ik vind het daarom een heel mooi boek. Ik zou het zeker aanraden

    BeantwoordenVerwijderen