zaterdag 26 mei 2012

Vriend: gezocht, verloren, gevonden - Eef RombautDino gaat op zoek naar een vriend. Die vriend vindt hij in Kikker. Ze worden beste maatjes. Tot Dino de kans krijgt om populair te worden. Hij staat voor een moeilijke keuze en botst tegen de grenzen van vriendschap, pesten en jezelf blijven. Een pakkend boek over de zoektocht naar vriendschap, het verliezen van vriendschap en het terugvinden ervan.

8 opmerkingen:

 1. Marthe Braet (Destelbergen)21 oktober 2018 om 19:22

  Ik vond het boek ‘vriend’ heel leuk. Ik vond het ook mooi omdat het op het einde weer goed komt omdat dino en kikker dan weer vrienden zijn. Dino had ook veel geleerd want je mag iemand die eerst je vriend was niet uitsluiten. Je mag kleine kindjes niet uitsluiten en grote ook niet. Dino probeerde eerst een vriend te vinden door net te zijn als alle anderen maar dat lukt natuurlijk niet want iedereen is anders! Je bent alleen jezelf. De bijtjes en de Bambi waren heel gemeen en die hebben ook iets geleerd want die hadden geen vriend meer. Je mag ook echt geen rietje in iemand zijn mond steken en dan toe doen, want dan ga je dood! Ik zou zeker het rietje uit mijn mond doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jasper Vanholme (Destelbergen)15 november 2018 om 21:09

  Ik vond het boek niet zo heel leuk omdat het niet spannend was. De tekeningen vond ik wel heel mooi. Als er erge dingen geschreven worden over vriendschap vind ik dat niet zo leuk om te lezen. Ik heb wel geleerd wat een echte vriend zijn betekend, maar eigenlijk wist ik dat ook al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gilles De Vlamink 2B26 februari 2019 om 13:54

  Ik vond het heel leuk en grappig,
  vooral de gele beer.
  hij kreeg vriendjes en helpten elkaar.
  soms wel wat raar.
  het is zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leonie 2A De Parel26 februari 2019 om 14:26

  Ik vond het goed, grappig,leuk en interessant en ook spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Diana O 2A DE PAREL26 februari 2019 om 14:38

  Ik vond het verhaal leuk.
  De titel was erg leuk.
  Ik vond het begin heel grappig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jacob 2A De Parel Heusden26 februari 2019 om 14:39

  Ik vindt het een leuke titel. Het zijn mooie prenten. Het was ook soms grappig met de dino die een kikker vind. En ik ben blij dat het goed is afgelopen. Want het was af en toe wel spannend. Bij dit soort boeken ben ik blij dat er niet zo veel tekst is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Viktor vde 2A DE PAREL26 februari 2019 om 14:44

  Het was een leuk boek omdat er veel mooie prenten in staan. Ook is het soms spannend en grappig je moet het zeker eens lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Korneel (sportbasisschool Heusden)13 april 2019 om 14:36

  ik vond het heel grappig en leuk boek. De dino is soms echt wel heel dom, en heeft veel geluk met een goeie vriend als de kikker! ik heb het boek voorgelezen voor mijn kleine broer, die vond het ook heel leuk om mee te kijken naar de prenten. ik vond het niet moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen