dinsdag 20 september 2011

Raak me dan, als je kan - Siska Goeminne

Als haar vader in de gevangenis belandt, verhuist Rune met haar moeder naar zee. Daar willen ze de roddels ontlopen. Rune ontmoet er Simon, een in zichzelf gekeerde jongen voor wie het leven niet vanzelfsprekend is. Hoewel ze erg verschillend zijn, worden Rune en Simon onherroepelijk tot elkaar aangetrokken. Tot Simon na een slaande ruzie alle grip op het leven verliest en een drastisch besluit neemt. Kan Rune hem nog redden?

Denk ook eens na over de volgende vragen :
  • Dit verhaal kan je als het ware opsplitsen in twee delen: het eerste is romantisch, poëtisch en bevat heel veel beeldtaal. In het tweede deel krijgen we een meer positieve ontwikkeling en wordt het verhaal helderder. Welk deel sprak jou het meeste aan en waarom?
  • Het boek heeft ook een bijzondere lay-out: hier en daar is er een lege bladzijde en met de grijze en zwarte pagina’s wordt geprobeerd de sfeer van het verhaal te benadrukken. Is dat gelukt? Vind je dat belangrijk of maakt dat eigenlijk niet zoveel uit ?
  • Als je het boek in één woord mocht samenvatten, welk woord zou dat voor jou zijn?
  • Is dit het zoveelste boek over moeilijke menselijke relaties of zorgen de poëtische zinnen en de sfeerschepping voor een uitzonderlijk boek?
  • Is dit een aanrader?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten