dinsdag 20 september 2011

Gered door een meisje - Steph Bowe

Jewel en Sacha dragen elk hun eigen demonen op de rug. Sacha is ongeneeslijk ziek, en hij heeft het moeilijk met zijn moeders dood en zijn vaders nieuwe vriendin. Jewel geeft zichzelf de schuld van de dood van haar broertje. Jewel en Sacha ontmoeten elkaar op de avond dat Jewel Sacha redt van de verdrinkingsdood. Die avond wordt het begin van een bijzondere relatie.

Denk ook eens na over de volgende vragen :
  • Na het lezen van de achterflap verwacht je niet meteen een vrolijk boek, maar eerder een zwaar verhaal vol negatieve gebeurtenissen en tegenslagen. Welk soort boek is het geworden?
  • Weet de auteur de personages van Sacha en Jewel tot leven te brengen? Hoe? Zijn het realistische personages en kan je een duidelijk beeld vormen van de wereld waarin de twee tieners opgroeien?
  • Hebben de vele verwijzingen naar AustraliĆ« zoals naar het Australische voetbal, een typisch schoolfeest, enz. een invloed op de leesbaarheid van het verhaal?
  • Steph Bowe beschrijft in afwisselende verhaallijnen de toenadering tussen de personages. Is dat een storend element of vormt dat juist de sterkte van het boek?
  • Wat vond je van het slot van het verhaal: komt het nogal plotseling en heb je het gevoel dat het verhaal niet helemaal is afgesloten of vind je het een mooi afgerond geheel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten