dinsdag 20 september 2011

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine - Ransom Riggs


Jacobs opa vertelde altijd wonderlijke verhalen. Hij bracht zijn jeugd door in een weeshuis op een eiland voor de kust van Wales. Daar woonden kinderen die volgens opa allemaal een speciale eigenschap hadden. Op de foto's die hij uit die tijd heeft, is te zien hoe een jongen een rotsblok optilt en hoe een meisje in een fles zit. Er is zelfs een foto van een onzichtbare jongen. Na opa's dood gaat Jacob op onderzoek. Wat is er écht gebeurd in opa's verleden?

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Wie is mevrouw Peregrine?
 • Waar zou jij het liefste wonen en waarom? (in het zonlicht badende California of het door de natuur geteisterde eiland in Wales?)
 • Wil jij een vervolg op deel 1? Wat zou er volgens jou kunnen gebeuren?
 • Wat vind jij het meest bijzonder kind op de foto en waarom?
 • Wat vind je van Jacob als hoofdpersonage?
 • Beschrijf de speciale lay-out van het boek.

2 opmerkingen:

 1. Julie*Destelbergen19 oktober 2013 om 17:52

  Ik heb het boek graag gelezen ! In het begin dacht ik dat er voor de verhalen die opa Portman Jakob vertelde een realistische/logische verklaring zou zijn maar ik vond het wel leuk dat het uiteindelijk niet zo bleek te zijn. Wat ook leuk was zijn al de illustraties in het boek, ze zorgen er (bij mij toch) voor dat ik het beter kon begrijpen. Ik zou het wel aanraden aan iedereen die graag leest, behalve aan mensen die niet zo van 'Fantasy' houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ian(destelbergen)10 november 2013 om 11:18

  Ik zou het liefst op het eiland in wales wonen om dat er meer mooie natuur is.de foto's waren allemaal heel speciaal en uniek.Het verhaal was goed geschreven

  BeantwoordenVerwijderen