zondag 17 juli 2011

Beste vrienden voor altijd - Michael De Cock

Drie boeken lang al wonen Rosie en Moussa in hun appartementsblok. En nu komt ook Moussa’s oom Ibrahim erbij, die een plastic tasje bij zich heeft met daarin een brief die hem “beveelt het grondgebied te verlaten”. Moussa is in zijn nopjes: het is niet alleen erg gezellig met oom Ibrahim in huis, maar ook spannend. Hij verzint zelfs een oplossing om oom Ibrahim in het land te houden. Hij moet gewoon trouwen met Rosie’s mama!
Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Oom Ibrahim heeft een ezelsbaantje. Hoe beschrijft hij dat aan Moussa en Rosie? (p.42)
 • Rosie's mama zegt dat sommige wetten gewoon niet deugen. En toch moeten die wetten blijven bestaan en kunnen we ze niet zomaar aan onze laars lappen, zegt ze. Waarom niet? (p.41)
 • Op p.53 staat een tekening van Rosie's papa.Hij ligt op een wolk. Waarom?

6 opmerkingen:

 1. Merel Herrebaut (sportbasisschool heusden)5 oktober 2014 om 12:16

  Het is een dik boek en het is een leuke titel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yente (De Parel Heusden): ik vond het niet zo leuk omdat er niets spannends in gebeurt. De tekeningen vind ik niet mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Emma Vanthuyne (Merelbeke)14 december 2014 om 14:10

  het was leuk maar niet zo spannend dat is erg jammer............

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Loïc Ampoorter (VBS Wonderwijs Destelbergen): Het boek leek mij leuk, maar als ik de eerste pagina las, dan vond ik het niet meer zo leuk. Ook de tekeningen vond ik ook niet zo mooi. Dus las ik niet meer verder. Niet zo'n aantrekkelijk boek voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Imme Heyerick - Heusden3 januari 2015 om 13:18

  Ik vond het een heel mooi boek, ook al gebeurde er weinig spannends. Ik heb al een paar boeken van deze schrijver gelezen en vond ze allemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Emma Vanthuyne (Merelbeke)23 februari 2015 om 17:00

  ik heb de andere boeken gelezen en ik ben van gedacht veranderd. ik vind het echt goed en ik zal ze aanraden aan mijn vrienden! zeker weten

  BeantwoordenVerwijderen