zaterdag 5 september 2009

Elfenblauw : de vallei van de Goden - Johan Vandevelde


Sander, kroonprins van Cyndrië, reist door het land en hoort dat bij de elfen het 'juweel van Silnaris' is gestolen. Dit wordt in verband gebracht met de ontvoering van kinderen die geofferd moeten worden voor de god Garth. Sander en zijn vrienden proberen de kinderen te redden en het juweel terug te vinden. Maar met zijn tocht tart hij het noodlot.

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Dit is het vervolg op Elfenblauw. Is het noodzakelijk om het eerste deel gelezen te hebben om dit verhaal volledig te begrijpen?
 • Dit is een fantasy verhaal met middeleeuwse kenmerken. Lees je vaak fantasy? Is dat één van de betere boeken in het genre of kan je andere titels aanraden die beter zijn?
 • Het boek bevat een snelle opeenvolging van actie-momenten, die soms heel gewelddadig zijn. Is dat storend? Is het nodig, of had de schrijver het verhaal ook zonder veel geweld kunnen opbouwen?
 • Als de helden in de problemen zitten, verschijnt er altijd wel een figuur die hen weer verder helpt. Doet dat afbreuk aan het verhaal, maakt dat het boek minder sterk, of stoor je je daar niet aan?
 • Wat vind je van de illustraties?
 • Zou je dit boek aanraden aan anderen?

3 opmerkingen:

 1. ine (destelbergen)17 augustus 2011 om 12:27

  Het is een prachtig geschreven verhaal!!!!!!
  Het leest erg vlotjes en je kan níet stoppen met
  lezen. De gevoelens zijn zo mooi beschreven dat je alles voor de ogen ziet en mee leeft met de personages!! Dit is een topper!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. inigo(destelbergen)15 oktober 2011 om 11:55

  Dit boek vond ik erg leuk,ik hou wel van fantasie en spanning.
  Ik heb het eerste boek niet gelezen maar dat was niet zo een probleem. Je leeft erg mee in het boek en er staan erg mooie tekeningen in.
  Ik zou graag meer willen lezen van die schrijver.
  Het leest erg vlot,ik kon het niet neerleggen!
  super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super boek! Ik ben meteen ook het eerste boek gaan lezen. Ik kijk uit naar elfenblauw 3!

  BeantwoordenVerwijderen