woensdag 2 september 2009

Dieven - Will Gatti


Baz en Demi proberen te overleven in een Zuid-Amerikaanse sloppenwijk. Ze maken deel uit van een kleine georganiseerde dievenbende, met aan het hoofd Fay, een jonge vrouw. Baz en Demi zijn een succesvol dievenduo, maar als ze op een dag een dure ring stelen, verandert hun leven drastisch. De eigenares van de ring blijkt de echtgenote van een corrupte politiecommissaris te zijn. Deze heeft banden met de maffiabaas die de hele onderwereld van de stad controleert. Baz’ en Demi’s diefstal blijkt verregaande gevolgen te hebben voor de hele sloppenwijk.

3 opmerkingen:

 1. Lara (Destelbergen)27 juli 2011 om 17:48

  Het is een super tof boek! In het begin was het wel wat saai. Ze deden er wel wat lang over om te vertellen wie Fay, Demi & Baz waren (soms wel 2 hoofdstukken). Het was een beetje langdradig. Na 10 hoofdstukken begon het spannend te worden! Vooral als Eduardo in het spel kwam. Het tofste boek dat ik tot nu toe al gelezen heb. Zeker een aanrader voor iedereen die van spanning & avontuur houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ine (destelbergen)18 augustus 2011 om 11:24

  Het is een mooi verhaal!! Op sommige momenten echt wel spannend. Ik vind het erg dat op de wereld kinderen dakloos zijn, moeten stelen om niet om te komen van de honger... Ik vind dat Demi en Baz echte durvers zijn omdat ze weglopen van Faz. Een aanrader voor kinderen die graag lezen en van actie houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. inigo(destelbergen)11 maart 2012 om 11:29

  In het begin vond ik het ook een beetje saai omdat je niet snapte wie wie was.
  Daarna werd het steeds leuker en leuker!
  Het is ook wel een heel zielig verhaal,over de kinderen in sloppenwijk en hoe ze moeten stelen om eten te kunnen kopen.Ik vond het erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen