vrijdag 29 mei 2009

Op zoek naar Violet Park - Jenny Valentine

>>> boek aanwezig in de bib?

Lucas (16) leeft samen met zijn gefrustreerde moeder, zijn vijfjarige broertje en een rebellerende tienerzus. Op een avond ontmoet hij Violet Park in een taxicentrale, op een rek, in een urn. Zij werd jaren geleden achtergelaten in een taxi en wacht nog altijd tot iemand haar komt ophalen. Lucas raakt bijzonder geïntrigeerd door de geschiedenis van de vrouw in de urn en start een zoektocht die hem uiteindelijk zijn eigen identiteit laat ontdekken.

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Sprak dit boek je aan? En de cover?
 • Hoe zou je het boek omschrijven?
 • Is het verhaal geloofwaardig: de gebeurtenissen, de plot, de personages?
 • Jenny Valentine zegt over zichzelf dat ze goed is in mensen, niet in plots. Ben je het daarmee eens? Wat is belangrijker: de personages of de plot?
 • Vind je de personages levensecht of eerder cliché?
 • Het boek lijkt op een detective, maar eigenlijk is de zoektocht van Lukas eerder beperkt, want alle informatie komt zomaar aanwaaien. Vond je dat storend?
 • Lukas filosofeert niet alleen veel over zichzelf, maar omdat hij ook de verteller is, krijg je enkel zijn versie van de feiten. Is dat een goede manier om spanning op te bouwen?
 • Zou je dit boek aan anderen aanraden? Waarom of waarom niet?

4 opmerkingen:

 1. Ik heb dit boek graag gelezen, het leest erg vlot en je blijft benieuwd naar wie Violet Park was en wat er met Lukas zijn vader gebeurd is. De verhaallijn was niet altijd geloofwaardig, alles lijkt mooi als puzzelstukjes in elkaar te passen, maar ik heb er mij niet aan gestoord. Ik vind dit boek zeker een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aranka (Destelbergen)20 februari 2010 om 18:39

  Dit was een redelijk goed boek, het is niet echt mijn favoriete boek van alle boeken die we al gelezen hebben, maar ik vond het zeker niet slecht.
  Alle gebeurtenissen waren wel zeer toevallig, maar misschien, met heel veel geluk zou het wel echt gebeurd kunnen zijn. Ik vond het goed geschreven, er zat spanning in en het einde kwam onverwacht. Ik vond het einde wel een beetje te open, maar ja als dat haar schrijfstijl is, is dat haar keuze.
  De kaft vond ik... wel speciaal om het zo te zeggen en eigenlijk vond ik hem toch maar lelijk.
  De personage vond ik levensecht, de gebeurtenissen daarentegen zijn niet zo levensecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Roos (Destelbergen)20 februari 2010 om 18:41

  De cover van het boek sprak mij zeker aan omdat je wil weten wie Violet Park is en waarom ze in de titel is vermeld.Lucas ontekt dat hij niet meer op zijn vader wil lijken omdat hij ontdekt dat zijn vader niet de held is die dacht dat hij was. Het boek is wel niet echt geloofwaardig omdat Lucas alles toevallig teweten komt en omdat sommige dingen toevallig gebeuren. Het boek heeft een open einde omdat je niet weet of zijn vader zal antwoorden op zijn zending. Lucas wil uitzoeken wie zijn vader was en stuit op een teleurstelling. Omdat Lucas zich niet meer wil spiegelen aan zijn vader en verandert dus zijn kleding en zijn gedrag. Sommige elementen uit het verhhal zijn ongeloofwaardig maar het boek is wel leuk geschreven. De familie heeft het moeilijk omdat ze het finicieel niet breed hebben en omdat Lucas zijn mama meet weet dan vertelt en omdat ze moet verdragen dat Lucas zijn vader verheerlijkt en omdat Lucas zijn vader eigenljk is weggelopen van zijn moeder. Doordat zij dit allemaal moet verdragen heeft ook zij het niet gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een heel mooi boek,maar alles gebeurt wel toevallig en valt in elkaar als een puzzel;
  Het is helemaal niet realistisch maar toch is het een zeer goed boek en ik raad iedereen aan om het boek zeker te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen