vrijdag 29 mei 2009

Misschien morgen - Patricia McCormick

>>> boek aanwezig in de bib?

De 13-jarige Lakshmi wordt door haar stiefvader verkocht aan een bordeel in Calcutta. Ze weet zich met moeite staande te houden in deze harde wereld en verbaast zich erover dat de andere meisjes gewoon kunnen doen, terwijl elke avond weer de mannen komen. Langzaam maar zeker groeit er iets van vriendschap tussen de meisjes in het huis. Wanneer Lakshmi's beste vriendin tijdens een overval wordt meegenomen, is ze ten einde raad. Dan komt de dag dat ze een belangrijke beslissing moet nemen...

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Spraken de kaft en de titel je aan?
 • Is een boek over kinderprostitutie gepast voor jullie leeftijd? Waarom of waarom niet?
 • Wat vind je van het verhaal? Is het schokkend, ruw, ongeloofwaardig, ontroerend, poëtisch, beklemmend…?
 • Het is waarschijnlijk onmogelijk om je het leven van Lakshmi voor te stellen. Kon het boek je toch aanspreken?
 • Wat heeft je het meest getroffen?
 • Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken. Ook de zinnen zijn soms super kort en er is heel veel ruimte tussen de zinnen gelaten. Heeft dat een reden, denk je? Maakt dat het lezen makkelijker?

12 opmerkingen:

 1. leuk boek

  mooi verteld

  grtjs!

  anoniem

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vond het een supermooi boek !!!
  het las ook heel vlot !!

  grtjs !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeroen Depla (Destelbergen)3 november 2009 om 20:29

  De titel sprak me niet echt aan. De kaft verteld niks over dit onderwerp. het boek was aangepast voor onze leeftijd. Het verhaal was soms grappig maar ook zeer ontroerend. Het is moeilijk voor te stellen, maar het is toch goed te weten dat zo'n dingen gebeuren en dat we hier gelukkig zijn!
  Jeroen Depla (Destelbergen)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vond het een mooi boek, zelf heb ik het gelezen voor een boekverslag. Omdat ik zelf ook 13 jaar ben sprak het me erg aan. Het is een dik boek waarvan je niet verwacht dat je het in 1 dag uit zou lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi boek maar ook zeer ontroerend en dat te bedenken dat het een echt verhaal is wij kunnen ons dat niet voorstellen gelukkig wonen we hier goed.
  Hala,12 jaar,Almere.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit was echt een goed boek. Het is zeer ontroerend, en bijna ongeloofwaardig. Toch gebeuren die dingen echt, en dat is iets om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een zeer leuk boek over een minder leuk onderwerp met goed gekozen woorden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn eerste gedachte van het boek was: 'Dat gaat echt een saai boek worden...' maar uieindelijk bleek van nie, het las tamelijk vlot en ging over een heel appart onderwerp. Het was duidelijk dat dit boek niet zomaar verzonnen was en was op veel momenten zeer aangrijpend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super boek! Het is zeker aangepast voor onze leeftijd. Het gaat ook om een leeftijdsgenoot waardoor je je er gemakkelijk in kan plaatsen.
  Toen ik het boek voor de eerste keer las (heb het ondertussen al een paar keer gelezen ;p) kreeg ik soms een paar traantjes. Ik ben soms wel vrij gevoelig. Het is ook een onderwerp waar we eigenlijk nog niet veel van weten. Ik heb het onlangs ook uitgeleent aan een vriendin. En ik kreeg het de volgende dag al terug! Ze had het al helemaal uitgelezen! In het begin dacht ik wel even OMG waar ben ik aan begonnen maar naar mate ik vorderde in het verhaal liet ik me helemaal meeslepen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik zou het boek wel eens willen uitproberen .ik hoop dat het verhaal mij bind.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. super mooi boek! het is een heel aangrijpend verhaal. Zeker lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit is echt een boek die je in een keer uit wil lezen, het boek spreekt me echt aan. en het gewoon in een woord aangrijpend!

  BeantwoordenVerwijderen