vrijdag 29 mei 2009

Maanlief - Marleen Nelen

>>> meer info Marleen Nelen

>>> boek aanwezig in de bib?

De 14-jarige Mo voelt zich alleen, ongelukkig en dik. Ze heeft een zus die er veel leuker uitziet, een vriendin die alles beter kan en ouders die haar niet begrijpen. Ze ziet bovendien vreselijk op tegen twee maanden zomervakantie. Na een week verveling besluit Mo het over een andere boeg te gooien. Ze neemt de oude tent van haar moeder en gaat weg. Onderweg leert ze zichzelf beter kennen, maar ook de buurjongen. Hij blijkt helemaal niet zo gek te zijn als iedereen zegt en vindt Mo beslist de moeite waard.

Denk ook eens na over de volgende vragen :
 • Wat vind je van de kaft met de twee balletschoentjes met kusjes en het woordje ‘love’. Welk soort boek had je verwacht?
 • Waaraan dacht je bij het lezen van de titel? Begrijp je de titel nadat je het boek gelezen hebt?
 • Zou je het boek aan anderen aanraden? Waarom of waarom niet?
 • Is het een geloofwaardig verhaal?
 • Kan je meeleven met Mo? En met Bosse? Kunnen ze op je sympathie rekenen of heb je een voorkeur voor andere personages uit het boek?

8 opmerkingen:

 1. ik vind het wel een goed boek maar soms iets te saai ik lees ook liever boeken met iets meer avontuur.
  het boek gaat een Mo een meisje die depressief is en niet tevreden om haar lichaam.
  Als ze uiteindelijk besluit om haar moeders tent te pakken en op tocht te gaan in de buurt gaat er een nieuwe wereld voor haar open en bij haar thuiskomst is ze totaal opgeknapt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind de kaft echt mooi en aansprekend, het past ook goed bij het verhaal. Ik vind dat er nogal rare beslissingen inzitten, maar dat stoort niet echt, want zonder die beslissingen zou het heel saai zijn denk ik. Dit was een redelijk mooi boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een heel mooi boek ik heb er een boekberspreking over gemaakt en ik vind dat dit boek heel mooi is . De kaft past er perfect bij en ik heb met de boekbespreking een 9.5 / 10 dus het is heel goed . Ik ga nu verder doen . MET IN MIJN BOEK TE LEZEN :) XX Daaag xx Anoniempje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de voor kaft van het boek staan 2 balletschoentjes, heeft het boek ook iets met dans te maken, en jhaa ik wil er ook een boekbespreking over geven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja het heeft een beetje te maken met dans

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen