vrijdag 29 mei 2009

De roep van de wolf - Steven Herrick

>>> boek aanwezig in de bib?

Jake en Lucy zijn buren en wonen in een afgelegen gebied van Australië. Wolven komen er niet voor, maar Jakes vader beweert van wel. 's Nachts hoort Jake zijn eenzame gehuil. Volgens Lucy komt het gehuil van een verwilderde hond. Toch overhaalt ze Jake om het beest te gaan zoeken. Ze grijpt de legende van de wolf aan om haar vaders vuisten te ontvluchten en van huis weg te lopen. Jake wil bewijzen dat zijn vader gelijk heeft - of niet, en gaat mee. Hun tocht heeft onverwachte gevolgen…

3 opmerkingen:

 1. roos (destelbergen)6 november 2009 om 20:13

  hallo iedreen die dit leest( dus waarschijnlijk enkel jo en Aranka),
  ik vond het boek mooi.Door de dichtvorm ging het snel om te lezen en was het verhaal eigenlijk kort voor een boek van meer dan tweehonderd pagina's. Maar het is wel een mooi verhaal en het contrast tussen een gezin met een goede band en een gezin met geen band komt heel goed uit. In het begin is de moeder van Lucy heel passief want ze doet er niets aan om haar dochter te redden van de slagen die ze krijgt van de riem die haar vader hanteert. Jake krijgt steeds van zijn vader te horen dat de familie van Lucy slechte mensen zijn, en toch gaat hij met Lucy op zoek naar de wolf waarover zijn vader altijd vertelt. Lucy wiil niet op weg gaan naar de wolf,ze wil vooral vertrekken van huis. Wanneer Jake zijn enkel breekt en hij samen met Lucy moet overnachten in een grot bloeit er een grote liefde tussen beide. Uiteindelijk vind Lucy de wolf als ze o weg is om hulp te halen voor Jake. Een belangrijk personage in het boek is de oma van Lucy omda zij altijd opkwam voor haatzelf en Lucy beschermde en haar veel leerde. Op het einde van get verhaal herkent Lucy in haar moeder het karakter van haar oma. De tocht naar de wolf was eigenlijk een omekeer in Lucy haar leven, en ook Jake zijn vader heeft door deze tocht geleerd dat mensen anders kunnen zijn dan hun familie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo iedereen, Ik vond het boek persoonlijk zeer interessant ook al is de structuur van dit boek anders tegenover de meeste boeken. Normaal lees ik niet veel maar deze boek las ik met plezier op een paar uurtjes uit dankzij zijn vlotte en interessante opstelling. Hoe Lucy en Jake zich in het begin voorstellen is vrij goed gevonden van de auteur. Het verhaal is in het begin niet echt zeer duidelijk maar na een tijd komt het geheel bij elkaar. het verhaal is een mooie verdeling tussen liefde en mishandeling. het mooiste deel vind ik het einde wanneer Lucy en Jake opzoek gaan naar de wolf waar Jake zijn vader altijd over sprak en wat Jake ook altijd leuk vond naar te luister. Tijdens de zoektocht breekt Jake zijn enkel waardoor ze samen moeten overnachten in een verlaten grot. Wanneer Lucy de volgende ochtend terug naar huis rent om hulp te gaan halen komt ze de wolf tegen. Ze rent voor haar leven want de wolf achtervolgt haar. wanneer ze het bos uit is valt er niets meer van de wolf te bespeuren dus ze rent snel naar Jake zijn huis om zijn ouders in te lichten. De vader van Jake neemt direct zijn spullen en ze vertrekken samen naar de grot. Als Jake Lucy terug ziet samen met zijn vader gebeurt er iets wonderlijk, Jake kust Lucy waar zijn vader bijstaat. Wanneer Lucy, Jake en de vader van Jake terug thuis komen blijft Lucy nog bij Jake. Na een tijd heeft Lucy haar moeder door dat ze terug zijn. Lucy wilt het verhaal over de tocht en Jake zijn val aan haar moeder vertellen maar haar moeder wilt da ze mee naar huis gaat. Lucy blijft staan en zegt dat ze niet meer naar huis wilt vanwege haar vader.Haar moeder slaat haar ogen neer en zegt, Hij is weg, Lucy.Voorgoed weg. Als Lucy dit hoort ontsnapt precies alle lucht uit haar longen.
  Dit vind ik echt het prachtigste deel van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste boekenliefhebbers

  Zelf ben ik geen grote fan van romans, geef mij maar een goede thriller of zo iets in die aard, maar dit boek kon mij wel smaken. Hieronder nog eens een kleine samenvatting van het boek om het geheugen op te frissen.

  s ’Nachts horen Lucy en Jake een gehuil dat door de bergen weergalmt. Volgens de vader van Jake is het geluid van de befaamde wolf die in de bergen rondloopt. Maar Lucy beweert dat wolven niet in dit land wonen en ze zegt dat het waarschijnlijk om een wilde hond gaat. Samen zijn ze van plan het geheim van de wolf te ontrafelen. Lucy kan hierdoor ontsnappen aan haar agressieve vader en Jake wil bewijzen dat zijn vader gelijk heeft over de legende van de wolf. Tijdens de wandeling in de beboste bergen worden ze beide getest, fysiek maar ook emotioneel. Want wat ze vinden op die gevaarlijke, donkere bergen verrast hen allebei. Ze komen nooit te weten of het nu een hond of een wolf is, wat ze wel komen te weten is het feit dat ze verliefd zijn op elkaar!

  Het is dan wel een liefdesverhaal, het boek zat vol spanning. Het boek is geschreven in de dichtvorm waardoor het zeer vlot leesbaar was. Hierdoor staat er wel niet al te veel tekst op één pagina. Het boek telt dan wel 219 pagina’s, het konden er even goed maar 100 zijn. In het begin schrok ik wel van de vorm waarin het boek geschreven was, maar naarmate ik verder las vond ik het eigenlijk toch zeer poëtisch klinken. Door het feit dat het spannend en zeer vlot leesbaar was, had ik het boek in minder dan een paar uur uitgelezen. Het is een pakkende mix avontuur, drama en liefde. Het boek is dan ook een echte aanrader voor jong volwassenen die houden van een roman vol spanning.

  BeantwoordenVerwijderen