zaterdag 26 september 2009

Startnamiddag KJV Merelbeke

Verslag startnamiddag woensdag 23 september voor groep 3 en groep 4
 • Groep 3

 • Om 17u verzamelden zich 8 geïnteresseerde kinderen van groep 3 in het vertelhuisje van de jeugdafdeling van de bibliotheek Merelbeke. Een bibmedewerker stak van wal met de algemene info over kjv-Vlaanderen en de afspraken die in de bibliotheek van Merelbeke gemaakt worden. Er was een speciaal “nieuw”-moment. Daarvoor werd de catalogus geraadpleegd want de kjvdevijf.blogspot.com én www.kjv.be werden uit de doeken gedaan!

  Terug in het vertelhuis volgde een speelse toelichting van de boeken voor groep 3. Elk boek kreeg een afzonderlijke “behandeling”. Nadat de kaft door de kritische blikken van de kinderen was gekeurd, werd een korte passage voorgelezen. Bij elk boek werd een vraag gesteld over een woord of een begrip dat in de voorgelezen tekst voorkwam. De kinderen konden kiezen uit 3 antwoordmogelijkheden. Uit het antwoord werd 1 letter genoteerd. Op het einde van de leeslijst, konden de kinderen een woord vormen met deze letters. Het juiste woord bleek “leesdagboek” te zijn!

  Het uurtje was al bijna om, toen 8 enthousiaste kinderen ingeschreven werden op de kjv-lijst (ondertussen reeds 9) en huiswaarts keerden met één kjv-boek, een leesdagboek met de bladwijzer, de lidkaart en een infoblaadje met uitleg over hoe kjv in de bib van Merelbeke werkt.

 • Groep 4

 • Om 18u verzamelden zich 12 geïnteresseerde kinderen van groep 4, waarvan de meesten oud-kjv-ers, in het vertelhuisje van de jeugdafdeling. Een bibmedewerker stak van wal met de algemene info over kjv-Vlaanderen en de afspraken die in de bibliotheek van Merelbeke gemaakt worden. Er was een speciaal “nieuw”-moment. Daarvoor werd de catalogus geraadpleegd want de kjvdevijf.blogspot.com én www.kjv.be werden uit de doeken gedaan!

  Terug in het vertelhuis volgde een speelse toelichting van de boeken voor groep 4. Elk boek kreeg een afzonderlijke “behandeling”. Nadat de kaft door de kritische blikken van de kinderen was gekeurd,
  werd een korte passage voorgelezen. Bij elk boek werd een vraag gesteld over een woord of een begrip dat in de voorgelezen tekst voorkwam. De kinderen konden kiezen uit 3 antwoordmogelijkheden. Uit het antwoord werd 1 letter genoteerd. Op het einde van de leeslijst, konden de kinderen een woord vormen met deze letters. Het juiste woord bleek “leesdagboek” te zijn!

  Het uurtje was al bijna om, toen 12 enthousiaste kinderen ingeschreven werden op de kjv-lijst (ondertussen reeds 13) en huiswaarts keerden met één kjv-boek, een leesdagboek met de bladwijzer, de lidkaart en een infoblaadje met uitleg over hoe kjv in de bib van Merelbeke werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten